Arhiv

Novice

Predstavljamo: The ilustrated Atlas of Mekkah and the Holy Environs (from the 11th Century to the Present Day)

13. november 2013

Knjižnica Averroes je pred kratkim dobila zelo vredno in zanimivo knjigo, in sicer Ilustrirani Atlas Mekke in Svete okolice od 11. stoletja do danes. 

Avtorja predstavljenega dela sta Meraj N. Mirza in Abdullah S. Shawoosh. Knjiga je izšla leta 2011 in vsebuje 260 strani z zelo zanimivo vsebino in fotografijami z obrazložitvami.

Altlas ponuja številne risbe, ilustracije, fotografije in vizualne dokumentacije, ki odražajo zgodovinske dogodke v Mekki in v Svetem prostoru. Prav tako ponuja dejanske podatke o Svetem mestu, ki ponujajo opis geografskega, infrastrukturnega in socijalnega razvoja in sprememb skozi zgodovino. Prav tako prikazuje zgodovinsko sliko, ki dokumentira in predstavlja pomembne spremembe v Mekki in v Haremu (prostor okoli Ka'be), ki so se zgodile v času vladavine Kralja Abdul-Aziza in njegovih sinov vse do današnjih dni.

Knjiga vsebuje šest poglavij, in sicer:

1.       poglavje: Mekka v očeh muslimanskih popotnikov – Holy Mekkah in the Eyes of Muslim Travelers

2.       poglavje: Mekka v očeh zahodnih popotnikov – Holy Mekkah in the Eyes of Western Travelers

3.       poglavje: Prve fotografije Mekke – The first Photographs of Holy Mekkah

4.       Poglavje: Fotografije Mekke s koncem 19. stoletja – Photos Holy Mekkah from the End of 19th Century

5.       poglavje: Mekka v času vladavine kralja Abdu-l-Aziza Al Sauda 1924-1953 – Holy Mekkah under the Reigb of King Abdul-Aziz Al Saud 1924-1953

6.       poglavje: Sveta mošeja in Mekka od obdobja vladavine Kralja Saud bin Abdul-Aziz do obdobja vladavine skrbnika dveh svetih mošej Kralja Abdullaha bin Abdul-Aziza Al Sauda – The Sacred Mosque and Mekkah from the Era of King Saud bin Abdul-Aziz to the Era of the Custodian  of the two Sacred Mosques King Abdullah bin Abdul-Aziz Al Saud

Knjiga je še ena v nizu ostalih katere hrani edino Knjižnica Averroes v Sloveniji.  Zato je toplo priporočamo v branje. Knjiga je v angleškem jeziku in izposoja ni možna temveč samo vpogled v prostorih Knjižnice. 

 
Prijava na e-novice
Če želite prejemati novice, obvestila, se prijavite na e-novice:

Odjava e-pisma
Statistika ogledov
Vseh: 1905 since 15.09.2010
Ta mesec: 193
Ta teden: 41
Danes: 1