Arhiv

Novice

PREDSTAVLJAMO: Glasilo Amber

10. december 2012

Tokrat predstavljamo eno od serijskih publikacij knjižnice Averroes, glasilo Amber.

Amber je interno glasilo Islamske skupnosti v RS in do sedaj je izšlo že pet številk. Zadnja, peta številka glasila, je izšla oktobra 2012. Do sedaj je Amber izhajal enkrat ali dvakrat letno od sedaj bo nova številka izšla že vsake tri mesece. Naslednjo številko lahko pričakujete v januarju 2013.

Predstavili bomo zadnjo številko, v kateri si lahko preberete intervju s kurra hafizom Azizom Alilijem (osebo, ki zna cel Kur'an napamet),  tekste o hadžu (romanju v Mekko) in kurbanu. V središču glasila je projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Glasilo vsebuje rubriko »portret«, ki opisuje rahmetli Ismaila Durmišija iz Kopra, velikega dobrotnika in aktivista IS. Predstavljen je Kulturno-izobraževalni zavod Averroes, projekt prevoda bosansko-slovenskega slovarja, novoizvoljeni reisu-l-ulema. Tudi najmlajšim je namenjeno nekaj strani glasila.

Glasilo Amber seznanja bralce in člane Islamske skupnosti z dogodki in projekti Islamski skupnosti v RS, jih izobražuje s področja vere, poleg tega je tudi priča kontinuiranega delovanja Islamske skupnosti na področju Slovenije.

Knjižnica Averroes hrani zadostno število izvodov. Vsi tisti, ki bi želeli imeti svojega, lahko povpraševanje pošljete na info@averroes.si

 
Prijava na e-novice
Če želite prejemati novice, obvestila, se prijavite na e-novice:

Odjava e-pisma
Statistika ogledov
Vseh: 1900 since 15.09.2010
Ta mesec: 192
Ta teden: 43
Danes: 1