Arhiv

Novice

Predstavljamo: Izabrana djela Rešada Kadića (1922-1988)

31. december 2012

V teh mrzlih dneh priporočamo za branje Izbrana dela velikega bosansko-hercegovskega pisatelja Rešada Kadića. Knjižnica Averroes na svojih policah hrani eno zbirko.

Izbrana dela je izdala založba El-Kalem (založbeni center Rijaseta Islamske skupnosti v BiH), zbirka je izdana v formatu A5 s 1166 strani.

Rešada Kadića uvrščamo med znane bosansko-hercegovske pisatelje. Rodil se je v Sarajevu, leta 1912, kjer je končal svoje šolanje. Znan je po svojem spevu ''Mevlud'' in drugih romanih ter pripovedkah, pisanih v islamskem duhu. El-Kalem je izbrana dela izdalo leta 2008, ob njegovi 20. obletnici smrti.

Komplet je sestavljen iz štirih knjig; v prvi knjigi (283 str.) piše o njem in njegovem bogatem delu dr. Džemaludin Latić,v prvi knjigi najdemo tudi prozo ''Bašeskijin posljednji zapis''; druga knjiga je roman ''Hadži Lojo'' (348 str.); tretja knjiga sta dve pripovedki ali dva manjša romana ''Ilhamijin put u smrt'' in ''Paša Latas'' in sedem krajših pripovedi ter četrta knjiga vsebuje speve: Mevlud, Život i smrt hazreti Fatime, Gazi Husrev-beg in Žuri Mirza na pouku.

 
Prijava na e-novice
Če želite prejemati novice, obvestila, se prijavite na e-novice:

Odjava e-pisma
Statistika ogledov
Vseh: 2329 since 15.09.2010
Ta mesec: 230
Ta teden: 53
Danes: 1