Arhiv

Novice

POJMOVANJE SUFIZMA V (SLOVENSKI) KULTURI IN DRUŽBI

03. december 2012

Kulturno-izobraževalni zavod  Averroes je organiziral tribuno v petek, 30. novembra 2012 v prostorih Islamske skupnosti v Ljubljani. Gostja tribune je bila dr. Anja Zalta s Filozofske fakultete v Ljubljani, dolgoletna prijateljica Kulturno-izobraževalnega zavoda Averroes in Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Dr. Anja Zalta je spregovorila o»Pojmovanje sufizma v (slovenski) kulturi in družbi«.Tema je ena izmed člankov, ki so objavljeni v Zborniku ''Z dialogom do medsebojnega spoštovanja'', ki ga je pred kratkim izdal Zavod Averroes.

Prisotne je pozdravil tudi direktor Zavoda Averroes in mufti dr. Nedžad Grabus, tribuno je vodila Ela Porić.

Vsako toliko časa bomo v okviru tribun predstavili posamezno temo iz Zbornika in spregovorili o njej bolj podorbno v sodelovanju z avtorjem članka.

Po končanem predavanju je Zejd Šoto, znani bosansko-hercegovski izvajalec duhovne glasbe, skupaj s svojo skupino, popestril večer in zapel nekoliko sufijskih pesmi.

Predstavitev dr. Anje Zalta:

Doc. dr. Anja Zalta, sociologinja religije, etnologinja in kulturna antropologinja; od leta 2010 predava na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani predmete s področja sociologije religije.

Njeno raziskovalno delo se osredotoča na vprašanja odnosa med monoteističnimi religijami (judovstvo, krščanstvo in islam), primerjalne religiologije, judovske in islamske kulturne tradicije in identitete, analitične psihologije Carla G. Junga in Edwarda F. Edingerja (s poudarkom na religioloških študijah). Mdr. je članica uredniškega odbora Poligrafov in članica Društva za primerjalno religiologijo.

 
Prijava na e-novice
Če želite prejemati novice, obvestila, se prijavite na e-novice:

Odjava e-pisma
Statistika ogledov
Vseh: 2710 since 15.09.2010
Ta mesec: 273
Ta teden: 65
Danes: 1