Arhiv

Novice

Predavanje prof. dr. Šemsa Tankovića

06. februar 2009

Včeraj, 5. 2. 2009, je v organizaciji Zavoda Averroes v polni predavalnici Medžlisa Islamske skupnosti v Ljubljani potekalo predavanje prof. dr. Šemsa Tankovića - predavatelja na Univerzi v Zagrebu in parlamentarca v Hrvaškem saboru (parlament) - na temo »Bošnjaška identiteta danes«.

Prof. Tanković je svoje predavanje baziral na statistični analizi popisa prebivalstva v Hrvaški (2001), Sloveniji (2002), Srbiji (2002), Makedoniji (2002) in Črni gori (2003), pri vseh popisih se je baziral na etnično, jezikovno in religijsko samoopredelitev Bošnjakov na področju nekdanje skupne države, brez matične države Bošnjakov - Bosne in Hercegovine. Prof. Tanković je celo svojo analizo predstavil preko zgodovinsko-političnih okoliščinah Bošnjaškega naroda in njegovih kulturnih smernic - prek te analize je pokazal potek smernic samoopredelitev Bošnjaškega naroda v preteklosti ter nakazal aktualna vprašanja in nekatere rešitve za v bodoče.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Medžlisu Islamske skupnosti v Ljubljani za pomoč pri organizaciji tega predavanja.
Če želite, da vas obveščamo o podobnih dogodkih in o aktivnostih Zavoda Averroes v bodoče se lahko prijavite na našo email listo.
 

Galerija

 
Prijava na e-novice
Če želite prejemati novice, obvestila, se prijavite na e-novice:

Odjava e-pisma
Statistika ogledov
Vseh: 3714 since 15.09.2010
Ta mesec: 397
Ta teden: 62
Danes: 0